LA NOSTRA MATÈRIA PRIMERA

Orgànic i sostenible

Cotó orgànic

Per obtenir un cotó orgànic pur de veritat és necessari controlar tot el procés de producció: des de la llavor fins a la manufactura, incloent el cultiu i la filatura. També és important treballar amb agricultors i empreses de comerç just, amb el màxim respecte cap a aquells que el conreen i aquells que es vesteixen amb les nostres peces, i en completa harmonia amb el medi ambient.

Després del diagnòstic, va venir un període fosc, de lluita constant per remar contra corrent, no només per superar els primers cops durs, sinó també d’adaptació a la nova situació. Quan tens un càncer, canvies tu, però també canvien les persones que t’envolten, en el sentit que les relacions que tens amb elles passen a ser unes altres.

El tema de conversa sol començar sempre amb un «com estàs?» precedit per un «que no et trobes bé?» o un «no menges?» i tothom vol una resposta.

Però tu no la tens, així que acabes entrant en un diàleg inútil, ja que et trobes immersa en una espiral de confusió de la qual no saps quan ni com podràs sortir.

Fins que arriba un dia en què decideixes posar punt ia part, necessites agafar perspectiva i agafar de nou el timó de la teva vida, una vida que ja no té res a veure amb tot el que havies imaginat, però que és la teva. I vols que segueixi sent així: TEVA.

Lli orgànic

El lli és la fibra tèxtil més antiga de la història de la humanitat. És una fibra natural molt sostenible ja que requereix molt pocs pesticides i fertilitzants. El lli orgànic és suau i durador, un producte de qualitat alta.

Però ho aconsegueixes i decideixes prendre distància dels teus durant una temporada. Així doncs, carregada només amb els 36 quilos que pesava en aquell moment, la Montse va decidir anar-se’n sola (sense cotxe, família, ni amics) a Sa Tuna perquè necessitava trencar amb tot, silenciar tots els inputs que li arribaven de mil direccions i reflexionar sobre el que li estava passant i el que realment volia.

Durant un mes es va submergir en el blau de la mar, al taronja intens de les postes de sol, en les textures rugoses de les pedres i les roques, en l’esperança infinita de l’verd dels arbres. Tot era contacte amb la natura, no calia disfressar-se i la seva pell va començar a dir «aquí estic jo». Pensar-se, tocar-se, buscar el que som en essència … retrobar-nos amb la nostra nena petita i tornar a començar des de zero per construir qui som de veritat.

Seda orgànica

És una seda discontínua per a la qual la papallona Bombix pot dur a terme tot el cicle de vida, i per tant, perforar el capoll quan la crisàlida es converteix en papallona.

Llana Merino

La llana és una fibra natural, renovable i biodegradable, una matèria primera amb un alt grau de sostenibilitat. La llana merino és de primer nivell i qualitat, sent més suau i més flexible que la resta de llanes, per la seva força i elasticitat natural. S’obté principalment d’ovelles merino, que es troben típicament en les àrees muntanyoses d’Austràlia i Nova Zelanda.